Cerrar sites icon close
Search form

Buscar el sitio de un país

Perfil de país

Sitio de país

UNHCR lanceert handboek voor journalisten die verslag doen van mensen die gedwongen op de vlucht zijn in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied

UNHCR lanceert handboek voor journalisten die verslag doen van mensen die gedwongen op de vlucht zijn in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied

Dit handboek, dat beschikbaar is in het Engels, Nederlands en Spaans, biedt journalisten hulpmiddelen en aanbevelingen voor het verslag doen van mensen die gedwongen op de vlucht zijn in de regio.
18 Noviembre 2021
De beknopte handleiding geeft een overzicht van de relevante terminologie en informatie over het werk van UNHCR in de landen in de regio.

Español  | English

PANAMÁ – UNHCR, de VN-vluchtelingenorganisatie, heeft vandaag een handboek gelanceerd voor journalisten die geïnteresseerd zijn in de verslaggeving van situaties van mensen die gedwongen op de vlucht zijn in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

De beknopte handleiding geeft een overzicht van de relevante terminologie, informatie over het werk van UNHCR in de landen in de regio, en belangrijke aanbevelingen bij het schrijven van verhalen over vluchtelingen en asielzoekers.

"We willen de media de nodige instrumenten aanreiken zodat hun berichtgeving evenwichtig en grondig is, en dat mensenrechten centraal staan", aldus Philippa Candler, vertegenwoordiger van UNHCR's Meerlandenkantoor in Panama. "Meer media-aandacht voor de benarde situatie van mensen die gedwongen op de vlucht zijn, kan bijdragen tot een beter begrip van de redenen waarom mensen vluchten en tot de opbouw van een betere en inclusievere samenleving."

In de regio Noord- en Zuid-Amerika worden mensen voortdurend gedwongen om te vluchten. UNHCR werkt samen met partners en regeringen om de kritieke behoeften van mensen die gedwongen op de vlucht zijn tegemoet te komen.

Het handboek wordt in de hele regio verspreid en is ook digitaal beschikbaar in het Engels, Spaans en Nederlandse.

Voor meer informatie